Deel dit artikel
-

Investeerder koopt 54 procent van VONQ

De Europees werkende investeerder Capital D uit Londen verwerft 54 procent van de aandelen in de digitale recruitmentspecialit VONQ.

Met het geld en het netwerk van Capital D wil VONQ, opgericht in Rotterdam, groeien in Europa en de oversteek maken naar de Noord-Amerikaanse markt.

VONQ ontwikkelde technologie die vraag en aanbod van banen op een slimme manier bij elkaar brengt. Naar de HR-technologie plaats vacatures door naar zijn netwerk van meer dan tweeduizend mediakanalen. Dat zijn vanzelfsprekend algemene nieuwssites en banensites, maar ook niche vacatureboards, aggregators, online hubs en communities, socialmediakanalen, e-commerce tot specifieke mobiele apps. Van elk kanaal, klein of groot, weet het bedrijf op basis van historische data de verwachte scoringkans bij een gegeven vacature.

Investeerder Jean-Marc Jabre zegt in een persbericht: “Onze focus ligt op bedrijven en bedrijfsmodellen die industrieën daadwerkelijk weten te veranderen. VONQ en haar leiderschapsteam hebben een vooruitstrevende technologie ontwikkeld in HR Tech. We zien in VONQ de mogelijkheid om een platform te worden dat de werving voor zakelijke klanten opnieuw definieert.”

Het is niet bekend tegen welke waardering Capital D instapt, maar het investeert naar eigen zeggen tussen de twintig en zestig miljoen euro. Dat deed het nog maar een keer eerder want het bedrijf bestaat pas sinds 2017 en had tot op heden enkel Invincable Brands uit Berlijn in portefeuille. VONQ heeft kantoren in Rotterdam, Amsterdam, Düsseldorf en Londen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond