Deel dit artikel
-

Investeerder Martijn Hoogeveen neemt iMerge geheel over

Martijn Hoogeveen heeft alle aandelen iMerge overgenomen van participant Morecommerce van Bart van Gerven. iMerge is het bedrijf achter de eerste computerwebshop TakeitNow en Icecat, de specialist op het gebied van product content syndication. Verder participeert de investeerder in webshopbouwer Iceshop/Batavi.org en online leads generator Iceleads (Where To Buy-functionaliteit voor farikantenwebsites).

De focus van iMerge is de laatste tijd vooral komen te liggen op Icecat en Iceleads, faciliterende ebusinessdiensten die internationaal sterk groeien. Die hebben de komende tijd alle aandacht nodig om het huidige hoge groeitempo vast te houden, zegt iMerge-directeur Martijn Hoogeveen.

Morecommerce is de persoonlijke holding van Bert van Gerwen. Een ebusinessinnovator die na e-commerceprojecten bij KPN Multimedia en KPN Telecom in de jaren negentig zich gaandeweg meer is gaan richten op het ontwikkelen van het e-commercediensten bij Iceshop en de open source webshopomgeving Batavi.org. ”De markt voor webshopplatformen is behoorlijk verzadigd geraakt in de afgelopen 15 jaar”, zegt Van Gerwen toe. “Ik vond het tijd om uit te stappen op een goed moment in de e-businesscyclus.”

Volgens Hoogeveen wordt nu volledig ingezet op innovatie. Nieuwe investeringen richten zich vooral op open source- en open content-gebaseerde businessmodellen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond