Deel dit artikel
-

IOC zendt Spelen zelf uit op YouTube

Het Internationaal Olympische Comité gaat vanaf morgen zélf beelden van de Spelen uitzenden. Daartoe werkt de organisatie samen met Google-dochter YouTube.

In landen waar de tv-rechten niet zijn verkocht en in landen waar die rechten niet exclusief zijn verkocht, neemt het IOC de rol van zender in. De organisator van de Spelen hoeft geen deals te sluiten met tv-bedrijven, omdat het de beelden direct op internet zet.

Er zullen geen volledige sportwedstrijden als on demand video worden aangeboden, maar samenvattingen en hoogtepunten.

Inwoners van 77 landen profiteren van de maatregel. Onder hen bevinden zich landen als Afghanistan en Ethiopië, maar ook Saoedi-Arabië, Singapore en Thailand.

De volledige landenlijst staat op de site van het IOC.

Wanneer de Olympische vlam in China dooft, gaan ook de lichten op Youtube.com/Beijing2008 uit.

In Nederland is het de NOS die de uitzendrechten heeft. Vorige week ging het grootste deel van de Olympische site online. De site biedt behalve 12 videostreams en een groot nieuwsoverzicht ook Rss-feeds met nieuwsberichten per sporter.

Bron foto: http2007 (CC)

Deel dit bericht

2 Reacties

Tanja

Bij deze de oproep om YouTube de komende weken in de gaten te houden: - Gaan de IOC filmpjes miljoenen kijkers trekken of blijft het tussen de 10.000 en 100.000 met een paar uitschieters naar 1.000.000? - Wordt YouTube weer veel trager? - Blijft de beeldkwaliteit zo slecht? 

Roi

"This channel is not available in your country." Leuk.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond