Deel dit artikel
-

iPhone meest gebruikte zakelijke smartphone

Apples iPhone is de meest gebruikte zakelijke smartphone in Nederland met een marktaandeel van 43 procent. Samsung neemt ruim een derde deel in beslag. Microsoft sluit de top drie met bijna 9 procent. Dit blijkt uit analyse van Computer Profile.

BlackBerry is zo goed als verdwenen op de Nederlandse zakelijke markt. HTC ziet haar aandeel verder dalen naar slechts 1 procent.

Vorig jaar lag het aandeel van Android-toestellen voor het eerste hoger dan iOS, Windows Phone en BlackBerry OS. Nu staat iOS toch weer op nummer één.

Vanaf 2011/2012 heeft het gebruik van Android in de zakelijke markt een vlucht genomen. Voor Microsoft Phone-toestellen is na enkele perioden van stijging in het zakelijk gebruik nu weer een daling te zien.

De verdeling van zakelijke smartphones verschilt wel als men kijkt naar het type en de omvang van een bedrijf. Bij multinationals lijkt Samsung populair, bij nationale bedrijven gaat het om nog geen kwart.

Dit bericht is 29 keer gedeeld

1 Reactie

Paul Peter

Wat opvalt is dat de grotere bedrijven waaronder de multionationals voor Samsung Galaxy smartphones gebruiken. Daar heeft Samsung en marktaandeel van 62%.

Heeft te maken met onder andere het feit dat de Samsung Galaxy smartphones veel veiliger zijn dan bv. de iphones door hun extra Knox beveiligingslaag. Daarnaast is de intergratie van de Galaxy met bedrijfsapplicaties een stuk beter dan de iphone. Ook het centrale beheer van de company smartphones maar ook de BYOD smartphones is bij Samsung veel beter geregeld.

Iphones worden vooral als stand alone smartphone gebruikt en vooral bij het MKB en ZZP’ers.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond