Deel dit artikel
-

iPhoneclub.nl verdwijnt, maakt plaats voor iCulture

iCulture.nl is de nieuwe naam van de populaire sites iPhoneclub en iPadclub. Zojuist ging de knop om na twee jaar van voorbereiding.

Dat betekent niet alleen afscheid van een huisstijl die in 7,5 jaar heel vertrouwd is geworden voor honderdduizenden vaste bezoekers, maar ook van twee vertrouwde namen.

Hoewel de term ‘club’ verdwijnt uit de naam van de titels, handhaven Jean-Paul Horn en Gonny van der Zwaag de verwijzing naar een community met iCulture. Horn legt uit: “Apple is een cultuur op zich, zowel wat de fancultuur betreft als de invloed die Apple heeft op de cultuur van alledag.“

Over het nieuwe design met twee kolommen: “De homepage van iCulture zit iets anders in elkaar dan je bij iPhoneclub gewend was. Aan de linkerkant zie je een stream met de laatste nieuwsberichten en apps. Deze stream verandert de hele dag.”

“Kom je meermaals per dag op de iCulture-website, dan is de lijst aan de linkerkant de plek waar je de meest recente nieuwtjes zult zien. De rest van de voorpagina bestaat voornamelijk uit artikelen waarvoor je even wat meer tijd moet nemen om te lezen: achtergrondartikelen, opiniestukken, specials over actuele nieuwsfeiten, reviews, dossiers en tips.”

Het forums en de apps zijn de volgende zaken op de checklist van het redesignteam.

Het redesign is uitgevoerd door Mangrove. Exploitant Adfactor kan aan de slag met nieuwe reclamevormen:

Een mogelijke verklaring voor het kenmerkende gebruik van de letter ‘i’ in Apples productnamen ligt in Steve Jobs’ werkverleden. Jobs werd eind vorige eeuw, na te zijn gewipt, terug aan boord gehaald om het noodlijdende Apple te redden. Hij verwees in een interview in 2000 naar zijn positie van interim-baas als iCEO. De ‘i’ werd onderdeel van een soort geuzenterm. Een andere uitleg komt van iemand van een reclamebureau die claimt dat de ‘i’ staat voor ‘internet’ en ‘individualiteit’.

Foto: Andrew Malone (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Marion van der Voort

Ik heb een vraag maar weet niet zeker of dit de juiste plek is om hem te stellen.
Sinds de update naarcios 8.4 krijg ik mijn fotomapje van mijn Microsoft PC niet meer op mijn iPad en iPhone. Voorheen was dit geen probleem.
Vandaag 2 uur aan de telefoon gezeten met applesupport maar zij konden me uiteindelijk ook niet verder helpen. Weten jullie een oplossing voor mij ?
Met vriendelijke groet.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond