Deel dit artikel
-

Italië nu grootste markt voor veilinghuis Catawiki

Niet Nederland, maar Italië is de belangrijkste afzetmarkt voor Catawiki. Daar werd vorig jaar de meeste groei gerealiseerd, zo maakt het veilinghuis vandaag bekend.

Ook Frankrijk begint een belangrijke markt te worden, met een directe stijging van de kopersomzet van dertig procent in de afgelopen maanden.

Gedurende het jaar zag Catawiki een aanzienlijke toename in de verkoop van objecten in categorieën als kunst, design, horloges en verzamelobjecten. Het aantal gemiddelde aantal unieke maandelijkse bezoekers nam met 32 procent toe tot 9 miljoen in december 2019.

De netto-omzet van veilinghuis Catawiki steeg vorig jaar met 24 procent tot 56,4 miljoen euro in 2019, vergeleken met 45,4 miljoen euro in 2018. Er wordt echter nog steeds verlies geleden. Dat maakt het bedrijf vandaag zelf bekend.

De totale waarde van de verkochte objecten (Gross Merchandise Value, of GMV) steeg met 27 procent tot 347 miljoen euro. In de eerste vijf maanden van 2020 steeg de GMV met 34 procent ten opzichte van vorig jaar met een EBITDA-marge van 13 procent.

Het nettoresultaat verbeterde met 62 procent tot een verlies van 4,6 miljoen euro in 2019; Catawiki boekte een nettowinst in 2 van de 4 kwartalen.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond