Deel dit artikel
-

IT-sector somber over 2020

Telecombedrijven en bedrijven actief zijn in de internetsector (cloud- en hostingproviders, datacenters, cyberbeveiligers) hebben de coronacrisis tot nu toe goed doorstaan. Dat blijkt uit een grootschalige enquête onder bedrijven die zich bezighouden met online dienstverlening en automatisering. Toch merken veel IT bedrijven de gevolgen van de pandemie.

Brancheorganisaties Cyberveilig Nederland, Stichting Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP), DHPA Trusted Cloud Experts, ISPConnect, BTG/TGG, Fiber Carrier Association (FCA) en koepelorganisatie Digitale Infrastructuur Nederland (DINL) hebben deze enquête de afgelopen maanden onder hun leden uitgezet.

Daaruit blijkt dat automatiseringsbedrijven zoals consultants, kantoorautomatiseerders en hardwareleveranciers wel degelijk hinder ondervinden van de pandemie. Deze categorie is ook het meest pessimistisch over de rest van 2020 en verwacht voor 2021 niet echt een verbetering.

Voor het derde kwartaal is de verwachting dat meer bedrijven uit de online, telecom- en automatiseringssector last krijgen van de gevolgen. Alleen telecombedrijven voorzien nog steeds eerder een omzetgroei dan een omzetdaling. Bedrijven uit de internetsector zijn een stuk voorzichtiger in hun kortetermijnverwachting en automatiseringsbedrijven zelfs eerder negatief.

Als we kijken naar naar de omzetverwachtingen voor volgend jaar, dan zijn de respondenten eerder behoudend of verwachten ze toch negatieve gevolgen. Het aandeel bedrijven dat denkt volgend jaar door de coronacrisis beter te presteren, is sterk afgenomen. Bedrijven actief op het gebied van online, telecom en automatisering verwachten voor volgend jaar een uitgesteld en eerder negatief effect door de huidige crisis.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond