Deel dit artikel
-

iTunes wordt alsnog een Spotify

Het lijkt er op dat Apple zijn iTunes-winkel stilletjes ombouwt tot een soort Spotify. In de deze week vrijgegeven betaversie van iOS 6 is het met iTunes Match namelijk mogelijk om muziek direct te beluisteren, zonder downloads.

iTunes Match werd vorig jaar gelanceerd. De dienst scant eerst de muziekcollectie van gebruikers en maakt vervolgens de muziek legaal (en soms in betere kwaliteit) beschikbaar vanaf de servers van Apple. Daartoe moesten de liedjes wel eerst worden opgehaald als download. Dat kan nog steeds, maar live afspelen is ook mogelijk.

De stap van iTunes als downloadwinkel naar streaming mediadienst wordt al langer verwacht. Vorige maand werd bekend dat Apple de komst van Spotify naar de VS zou hebben willen blokkeren, hoewel Spotify CEO Sean Parker verwijst naar ‘geruchten en e-mails’.

Apple dankt een belangrijk deel van zijn omzet aan downloads voor iPhone. Het streamen van muziek naar smartphones kent beperkingen, zeker nu telecomaanbieders gebruikers weer datalimieten opleggen. Om die reden blijven downloads voorlopig relevant.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond