Deel dit artikel
-

Zalando verwacht forse omzetgroei in 2016

Zalando verwacht een sterke omzetgroei voor 2016, zo blijkt uit de vanochtend gepubliceerde jaarcijfers van de Duitse online retailer. Voor heel 2015 kwam de omzet uit op 2,9 miljard euro, zoals al eerder in de voorlopige cijfers was aangegeven. Het bedrijfsresultaat eindigde op 107,5 miljoen.

Zalando groeide afgelopen jaar 33,5 procent, veel beter dan de 20 tot 25 procent groei die men zelf had gesteld. Voor het komend jaar wordt deze laatste groei weer aangehouden. Komend jaar wil Zalando zo’n 200 miljoen euro extra investeren, onder meer voor acquisities.

In de Duitstalige thuismarkt groeide de omzet 28 procent naar 1,6 miljard. Bijna de helft van de omzet komt daarmee uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Toch groeide de rest van de Europese markt met 40,5 procent veel sneller.

Het aantal actieve klanten groeide met 22 procent naar 18 miljoen. Die gaven bovendien nog nooit zoveel geld uit. Het siteverkeer ging van 387 miljoen bezoekers naar 467 miljoen eind vorig jaar. Al bijna zestig procent van de bezoekers gebruikt een mobiel apparaat. Het aantal appdownloads verdubbelde zich naar 19 miljoen.

Er staan inmiddels 10.000 mensen op de loonlijst. Zalando trok in de verslagperiode duizend extra werknemers aan voor onder meer techhubs in Dublin en Helsinki. In Duitsland wordt binnenkort een derde fulfillment center geopend.

Zalando heeft Lothar Lanz, de voormalige financiële topman van Axel Springer, als bestuursvoorzitter voorgedragen. Hij zat al in het bestuur en zal 21 mei in dienst treden. Hij vervangt Cristina Stenbeck van investeerder Kinnevik.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond