Deel dit artikel
-

Aantal klanten JD.com klimt langzaam naar half miljard

JD.com, de belangrijkste concurrent van Alibaba op de Chinese markt, heeft in het derde kwartaal 29,2 procent meer omzet geboekt, namelijk 25,7 miljard dollar.

JD Retail is veruit de belangrijkste activiteit met 24 miljard dollar omzet. Nieuwe activiteiten waaronder logistieke diensten waren goed voor 1,6 miljard. De nettowinst toewijsbaar aan aandeelhouders bedraagt 1,1 miljard dollar.

De resultaten van Singles Day (11 november) zijn niet meegenomen in de cijfers. JD.com realiseerde tijdens de jaarlijkse koopjesjacht een transactievolume van 40,9 miljard dollar.

Er kwamen in het derde kwartaal ook flink wat (actieve) klanten bij, in totaal zijn het er nu 446 miljoen.

In september startten JD Logistics en Nestlé een gezamenlijk dc in Tianjin. Daarmee komt het totaal op 800 logistieke centra, met elkaar 20 miljoen vierkante meter.

Het bedrijf wil in de komende drie jaar overigens een netwerk creëren van in totaal 5 miljoen fysieke vestigingen. Zijn grootste winkel JD E-Space werd een jaar geleden geopend. Ook heeft JD.com geld geïnvesteerd Gome Retail, een retailer die huishoudelijke apparaten verkoopt.

Het bedrijf telt 284.000 werknemers.

JD.com lijkt inmiddels de eerste stappen te zetten in Nederland getuige enkele inschrijvingen bij de KvK onder de namen Jingdong retail en Jingdong logistics. Ook staan er enkele vacatures uit voor functies in Amsterdam. Wat het bedrijf precies van plan is blijft nog onduidelijk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond