Deel dit artikel
-

Jedlix lanceert app voor slim opladen auto’s

Jedlix start in samenwerking met Greenchoice een pilotproject waarin klanten hun elektrische auto via een app kunnen opladen.

De komende maanden krijgen honderd klanten van Greenchoice de mogelijkheid hun elektrische auto ‘slim’ op te laden met behulp van een app die is ontwikkeld door Jedlix. De app berekent voor iedere gebruiker een optimaal laadplan, waarbij het rekening houdt met de wensen van de klant, de beschikbare capaciteit op het elektriciteitsnetwerk én de energieprijs. De app stuurt vervolgens de batterij van de auto slim aan.

Bij het slim opladen van de elektrische auto wordt volgens Jedlix optimaal gebruikgemaakt van de verwachte pieken en dalen in de vraag naar elektriciteit. Als er een tekort aan stroom op het elektriciteitsnet dreigt, stopt het laden. Bij een overschot, als het bijvoorbeeld hard waait en de windturbines flink draaien, start het laden weer automatisch.

Klanten van Greenchoice kunnen zich aanmelden voor de pilot door in de Jedlix app Greenchoice te kiezen als leverancier.

Deel dit bericht

1 Reactie

Anton

Jedlix houdt hardnekkig vol dat mijn Tesla niet aangesloten is. Heb al drie keer opnieuw de laadkabel aangesloten, maar het werkt niet.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond