Deel dit artikel
-

Jeff Bezos zwaait af bij Amazon

Na 27 jaar stopt Jeff Bezos vandaag als CEO van Amazon. Hij draagt het stokje over aan Amazon Web Services-chef Andy Jassy, die ook zal toetreden tot de raad van bestuur van het bedrijf.

Jassy is een Amazon-veteraan die al sinds 1997 voor Amazon heeft gewerkt. Dat een AWS topman CEO wordt is niet zo vreemd: het cloudonderdeel is inmiddels goed voor 60 procent van de totale winst.

Jassy (foto onder) krijgt voor zijn aantreden 61.000 gewone aandelen ter waarde van 200 miljoen dollar. Zijn totale belang in het bedrijf bedraagt meer dan 500 miljoen.

Bezos geeft de dagelijkse leiding uit handen, maar blijft wel betrokken bij grote besluiten als uitvoerend voorzitter.

De andere bestuurders van Amazon zijn naast Bezos: Keith Alexander, Jamie Gorelick, Daniel Huttenlocher, Judith McGrath, Indra Nooyi, Jonathan Rubinstein, Thomas Ryder; Patricia Stonesifer en Wendell Weeks.

Onder Bezos groeide Amazon uit naar een bedrijf met 1,2 miljoen werknemers. De beurswaarde steeg naar 1750 miljard dollar, waarmee het Apple en Microsoft passeerde.

Bezos zelf verlaat deze maand heel even de aarde, tijdens de eerste toeristenvlucht van zijn ruimtevaartbedrijf Blue Origin. Hij wordt geklopt door Richard Branson van Virgin Galactic, die zijn SpaceShipTwo Unity ook de ruimte instuurt.

Bezos neemt op de eerste bemande vlucht van Blue Origin zijn broer Mark en de 82-jarige astronaut Wally Funk mee, evenals de winnaar van een veiling die voor 28 miljoen dollar (ruim 23 miljoen euro) een retourtje kocht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond