Deel dit artikel
-

Jongerentelecommerk *bliep failliet, meteen doorstart

Telecomaanbieder *bliep is failliet. De rechtbank in Amsterdam heeft het faillissement gisteren uitgesproken. Het merk wordt overgenomen door Artilium.

Het Belgische Artilium gaat *bliep en zijn 21.000 klanten nu overnemen via dochter United Telecom voor nog geen 190.000 euro. Ook zal een deel van de openstaande facturen worden betaald.

*bliep ontstond enkele jaren terug in de schoot van de Telegraaf Media Groep (TMG), maar werd in 2012 uitgekocht door de twee oprichters Joost van der Plas en Jochem Wieringa en twee investeerders, Twan Cats en Danny Gorter.

De virtuele provider richtte zich specifiek op jongeren met een prepaidpakket dat iedere dag uit- en aan kon worden gezet voor minimaal vijftig eurocent per dag. Er golden geen datalimieten, wel werd een lagere snelheid aangeboden.

Deze formule werd in april van dit jaar losgelaten, toen *bliep overstapte naar het netwerk van Tele2 en een datalimiet ging hanteren. Er mocht niet meer dan 67 MB per dag worden verstookt, 2 GB per maand.

In een verklaring liet het bedrijf weten: ‘We moesten kiezen: of *bliep duurder maken, of een datalimiet stellen. Wij kozen voor het tweede omdat dit voor 90 procent van onze gebruikers het voordeligst uitpakt; zij blijven binnen de datalimiet.’

Volgens CEO Bart Weijermars van Artilium is de overname pas in de afgelopen dagen gerealiseerd. “De overgang naar Tele2 was niet direct de reden voor de problemen, al zijn er klanten vertrokken. 21.000 is een te small basis, dus we gaan goed naar de formule kijken.”

Weijermars, die ooit ook bij de start van *bliep was betrokken, zegt dat de oorspronkelijke oprichters niet meer bij de dagelijkse leiding zijn betrokken. Een aantal operationele werknemers gaat wel mee.

Zijn bedrijf levert onder meer software waarmee virtuele providers makkelijk een mobiel merk in de markt kunnen zetten.

 

Deel dit bericht

1 Reacties

henri

op zich hadden ze een mooi aanbod, maar ze hebben zichzelf de das om gedaan door in april via een optin methode met nieuwe simkaarten te komen vanwege een netwerk overstap, toen zijn er veel klanten gaan nadenken en rondkijken naar alternatieven.

zelf ben ik naar robinmobile gegaan, maar choozze.nu biedt ook een mooi aanbod.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond