Deel dit artikel
-

Joost verkocht, videodienst blijft in de lucht

Een Amerikaanse online advertentienetwerk heeft enkele onderdelen van Joost overgenomen. De stekker wordt er voorlopig nog niet uitgetrokken.

Details over de overnameprijs worden niet bekend gemaakt. Veel kan het niet zijn, Joost, ooit opgericht door de Skype-oprichters Janus Friis and Niklas Zennström, kampte al langer met gebrek aan interesse voor de dienst.

Het bedrijf probeerde nog het model te veranderen. De aanbieder van internet-tv richtte zich niet meer op de consument, maar wilde een white label-videodienst aanbieden. Kort na elkaar werd het Nederlandse kantoor opgedoekt en ging het Britse kantoor over de kop.

Inmiddels heeft Adconion Media Group onder meer de merknaam en Joost.com overgenomen. Een deel van de voormalige Joost-medewerkers maakt de overstap naar Adconion.

Index Ventures, een van de investerende partijen in Joost, stak eerder al geld in Adconion. Deze laatste richt zich onder meer op video advertising en ziet Joost.com hierin als een aanwinst.

Volgens Tyler Moebius, CEO van Adconion, denkt hiermee adverteerders, contenteigenaren en uitgevers van websites een wereldwijd videoplatform te kunnen bieden. De white label-strategie van Joost wordt voortgezet onder Adconion.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond