Deel dit artikel
-

Jumbo Supermarkten opent webwinkel op Jumbo.com

Jumbo gaat vanaf vandaag de strijd aan met Albert Heijn met de opening van zijn online supermarkt. Voor het einde van het jaar heeft de keten tientallen pick up points verspreid over Nederland, ook op plekken waar geen fysieke Jumbo’s zijn.

Maanden is er gewerkt aan de voorbereiding van Jumbo.com, die vandaag plaatsvindt. Het bedrijf begint direct goed met de claim ‘20.000 artikelen, het grootste supermarktassortiment van Nederland’. Net als in de fysieke winkel biedt het bedrijf ook online de laagsteprijsgarantie. Als een product bij, bijvoorbeeld, AH.nl goedkoper wordt aangeboden kan de klant het tegen die prijs meenemen.

De eerste zes pick up points openen deze week al in Tilburg, Schijndel, Raamsdonksveer, Nieuwegein en op twee plekken in Utrecht. Tot het einde van het jaar zullen er nog tientallen extra verschijnen in heel Nederland.

Algemeen directeur Frits van Eerd zegt in een persbericht: “We introduceren pick up points in drie varianten. Zo zijn er afhaalbalies in onze winkels, maar ook verschillende drive-throughs naast bestaande winkels. Op plekken waar nog geen winkel in de buurt is, openen we een beperkt aantal solo pick up points. Bij die laatste twee varianten hoef je niet eens uit de auto te stappen. Onze collega’s zetten de bestelling desgewenst direct in de kofferbak, terwijl de klant afrekent vanuit de autostoel.”

Klanten die hun bestelling ophalen bij een Pick Up Point in een winkel, hoeven enkel een code te scannen. Vervolgens brengt een medewerker van de winkel de boodschappen naar hen toe.

In de persaankondiging suggereert Jumbo ook dat het online bestellingen wil gaan thuisbezorgen. Vanaf wanneer dat moet gaan plaatsvinden, en waar, blijft vooralsnog ongewis. Thuisbezorgen is een logistiek complex proces waar supermarkten amper tot geen geld aan verdienen.

Aan een e-commerce-app wordt nog gewerkt.

Foto: Wikimedia (cc)

Deel dit bericht

13 Reacties

Maarten van Loon

Ik ben erg benieuwd hoe de Jumbo de achterstand op Albert Heijn gaat inhalen. Ze beginnen al goed met recepten direct bij de producten én ook online de laagste prijsgarantie aan te bieden! Opvallend is dat de traditionele ‘bestel’ knop op de in de webshop ontbreekt, en is vervangen voor het “+” teken.

Serge de Klerk

Werkt helaas nog niet goed. Wil bijvoorbeeld een krat Hertog Jan bestellen, maar ik krijg dan een popup waarbij ik plaastnaam of postcode moet invoeren. Zowel op mijn postcode als plaatsnaam (Rotterdam) vindt’ie niks. Zie screenshot: http://i.imgur.com/59ON6Wm.png

Hoop werk nog aan de winkel dus en ik ben vooralsnog afgehaakt.

Jan Willem

@Serge, ervaar hier precies hetzelde, heb zelfs postcodes uit Schijndel en Utrecht geprobeerd (bij de pick-up points) maar ik kom er niet doorheen. Die pop-up is een aardige conversie killer!

M.A.Snabilié

Een super goed initiatief.Hier ben k erg blij mee.
Wanneer komt dit ook in Friesland?In Lemmer?

Jeroen Bos

Mooi initiatief wat de markt voor online boodschappen verder bevorderd. Jammer is wel dat als je zo lang toewerkt naar een introductiedag, dat dan de techniek het af laat weten. Ik ga er vanuit dat Frits van Eerd zijn technische aannemers een dikke penalty gaat geven…… Hallo Jumbo ……dit is een behoorlijke blunder!

agnes

hier zit ik op te wachten,graag een pick up punt in capeelle aanden ijssel.
veel succes

Jeroen

Hm, ziet er tot nu toe gewoon uit als een kopie van AH, volgens mij nog weinig echt nieuwe dingen. Behalve de kosten van het afhalen van de boodschappen dan..

Elly

Geweldig, hier wachtte ik al een poosje op. Wanneer komt er een afhaalpunt in winkelcentrum Bloemendaal te Gouda?
Ik hoop dat de “foutjes” die ik in de reacties heb gelezen, snel zijn opgelost.
Het moet wel goed werken natuurlijk

t.wolf

Kwam van morgen bij de jumbo de reede men had niet meer ons brood 0.79 cent die jullie wel hadden in de kerkstraat. Werd heel onvriendelijk behandelt door de broodmeedewerkster. Maar dat verbaast mij niet toen ik hoorde dat c1000 meedewerkers bleven . Had ik dit al voorspeld. Jubo had heel lieve vriendelijk mensen bij de kerkstraat. En c1000 heeft er en aantal lopen die nooit vriendelijk zullen worden . Dus ik hoop op beter personeel ik ben al klant vanaf dag een en wil datgraag blijven . Het doet mij pijn dat ze niet de regels willen leren .

G Terpstra

Dat zou geweldig zijn ook in Friesland en dan thuis kan zelf niet meer naar de winkel wat een uitkomst

aroodenburg

graag tot in de keuken!

GvErp

Kan ook moeilijk zelf naar de winkel dus hoe eerder thuisbezorging hoe liever en dan geen hoog limiet voor bestelbedrag! ZOALS AH.

michelvriend

wij willen Kevin van de Jumbo in Terneuzen Schuttershof een enorm compliment geven voor zijn hulp,
en zijn geweldige humor.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond