Deel dit artikel
-

Kabinet en Brainport Eindhoven gaan langdurige samenwerking aan

Het kabinet heeft samen met Brainport Eindhoven en de Provincie Noord-Brabant de Brainport Nationale Actieagenda uitgebracht. Doel is om samen te investeren in nieuwe technologieën en door het vestigingsklimaat van de regio te verbeteren.

Dankzij bedrijven als ASML, Philips, VDL, DAF en NXP en duizenden innovatieve MKB-ondernemers in de directe omgeving, is Brainport Eindhoven belangrijk voor de innovatiekracht van Nederland. De regio geeft jaarlijks 1,7 miljard euro uit aan R&D, de hoogste private uitgaven in Nederland.

Daarnaast is de regio met 4,9 procent in 2017 landelijk de grootste economische groeier en heeft Brainport Eindhoven met 46 procent van de Nederlandse patenten de hoogste dichtheid van ons land.

In de Brainport Nationale Actieagenda zijn tien prioriteiten aangewezen, die zich richten op het aantrekken en behouden van (inter-) nationaal technologisch talent, werken aan levenslange scholing en het ontwikkelen van leeromgevingen die het onderwijs beter laten aansluiten op het bedrijfsleven.

Ook komt er een Eindhoven Engine, waar kennisinstellingen en bedrijfsleven samenwerken om nieuwe technologieën sneller naar de markt te brengen.

Dit bericht is 5 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond