Deel dit artikel
-

KARWEI publiceert voice-app voor Google Home

Doe-het-zelf-keten KARWEI publiceert naar eigen zeggen als eerste in zijn branche een voice-app die met Google Home en Assistent overweg kan.

De labversie van de app is tot stand gekomen in een week tijd, waarna een werkende testversie ervan bij een vestiging in Amsterdam is getest. Vandaag brengt KARWEI de voice-app, ontwikkeld door Mirabeau, uit. De retailer ziet de noviteit als een experiment dat eventueel, maar niet per se, kan worden doorontwikkeld.

De audio-assistent van de doe-het-zelver heeft drie functies. Het kan vertellen welke promotieacties er in de winkel zijn en informeren over de openingstijden van de dichtstbijzijnde bouwmarkt. Dat laatste lijkt een overbodige functie aangezien Google Assistent uit zichzelf, zonder extra app, ook de openingstijden van de meeste lokale retailers kent.

Daarnaast, dat is de derde functie, krijgen klanten met de assistent advies voor het vinden van de juiste verlichting door een aantal vragen te beantwoorden.

Luca Bade, digital marketingmanager KARWEI licht de keuze voor deze functies in een persbericht toe: “Omdat ruim veertig procent van de klanten op onze website zoekt naar openingstijden en acties leken deze twee onderwerpen het belangrijkste om in de integratie mee te nemen. Het onderdeel waarin klanten advies kunnen krijgen over verlichting is een voorbeeld van hoe klanten met behulp van stemtechnologie tot een productadvies kunnen komen.”

Voor trigger om de voice-app te activeren moeten gebruikers ‘Hey Google, Praat met KARWEI’ gebruiken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond