Deel dit artikel
-

‘Kaspersky heeft genoeg spreiding om besluit Rijksoverheid op te vangen’

Online beveiliger Kaspersky zal zeker een klap krijgen van besluit van de Nederlandse overheid om te stoppen met zijn software, maar databasemarketingspecialist Computer Profile constateert dat het Russische bedrijf een sterke marktpositie heeft opgebouwd bij lokale overheidsorganisaties en in andere sectoren.

In een interview met Telecompaper laat Harco Enting, algemeen directeur van Kaspersky Lab Benelux, weten dat Nederlandse overheid elke vorm van samenwerking met Kaspersky Lab Benelux geweigerd heeft in de aanloop naar het besluit om antivirussoftware van de aanbieder bij rijksoverheden uit te faseren. De overheid vreest dat het Russische Kaspersky Labs gecompromitteerd wordt wegens banden met de Russische overheid. Ook een afgelopen week aangekondigde verhuizing zal hieraan weinig veranderen.

Computer Profile denkt dat de gevolgen meevallen. Waar McAfee en Symantec ten opzichte van negen jaar geleden marktaandeel hebben verloren als het gaat om antivirussoftware, hebben de overige spelers zoals Trend Micro, Sophos, Eset, Microsoft, F-secure en dus ook Kaspersky, juist terrein gewonnen.

Van alle werkplekken die Kaspersky beveiligt, zijn de sectoren manufacturing, finance & services en onderwijs allen goed voor meer dan 10 procent. En maar liefst 30 procent van Kaspersky’s oplossingen bevindt zich bij organisaties in het onderwijs.

Deel dit bericht

1 Reactie

Robin Kaljouw

Moeten we alle Amerikaanse software nu ook gaan wantrouwen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond