Deel dit artikel
-

Kees Koolen (Booking, Uber) pompt ‘miljoenen’ in Hardt Hyperloop

Het Delftse bedrijf Hardt Hyperloop heeft ‘miljoenen euro’s’ opgehaald bij investeerders voor een nieuwe 3 kilometer lange testbaan. Via die baan kan men zich met 700 tot 1000 kilometer per uur in een afgesloten capsule door een buis laten vervoeren.

Het bedrag (dat niet nader is gespecificeerd) is afkomstig van diverse Nederlandse en buitenlandse investeerders, waaronder het Duitse fonds Freigeist Capital. Grootste geldschieter is Koolen Industries, het energiebedrijf van techondernemer Kees Koolen, bekend van Booking.com en een van de eerste investeerders in Uber.

De locatie van de testbaan, waarvan de bouw in 2020 moet beginnen, staat nog niet vast. Er wordt gesproken met vier provincies, waarbij Flevoland de meeste kans maakt omdat daar ruimte is. Met het geld kunnen ook 25 nieuwe medewerkers worden aangetrokken.

Hardt Hyperloop werd in 2016 opgericht door vier Delftse studenten die kort daarvoor Elon Musks prestigieuze SpaceX Hyperloop Pod Competition hadden wonnen.

Vorig jaar heeft Hardt Hyperloop ook al vijf miljoen euro opgehaald.

Of er ooit een fijnmazig hyperloopnetwerk komt, is nog maar zeer de vraag. De aanleg daarvan loopt in de miljarden en het vervoersysteem zal moeten concurreren met de luchtvaart en de hogesnelheidstrein.

Foto’s Hardt

Deel dit bericht

3 Reacties

Jim

Onmogelijk om van 0 naar 700km/h en weer terug naar 0 te gaan in een afstand van 3km.

Daarnaast slaat heel het hyperloop concept nergens op. Onmogelijk om in zo’n groot en complex systeem een (bijna) vacuum te bereiken.

M.

Hoi Jim, correct me if I’m wrong, maar dat optrekken en afremmen hoeft natuurlijk niet binnen 3 kilometer. Dat ding kan er ook 4 (of meer) rondjes over doen om op te trekken tot die snelheid. Zelfde geldt voor afremmen.

Overigens wel met je eens dat het heel gek moet lopen als dit de toekomst wordt.Praktische uitvoerbaarheid in drukbevolkte gebieden lijkt onwaarschijnlijk.

Oscar

Hmmm. Interessant. Ik weet dat technologie snel ontwikkelt en dit er ooit zat aan te komen. Toch maar even kijken of dit van de grond af komt.

Ik zie het namelijk niet gebeuren dat ik over 10 jaar binnen 3 a 4 uur in Budapest zit.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond