Deel dit artikel
-

Provincie Noord Holland steunt ontwikkeling Hyperloop

De provincie Noord-Holland gaat samenwerken met Hardt Hyperloop. Dit Delftse bedrijf werkt aan de ontwikkeling van een luchtdrukbuis waardoor goederen en mensen op hoge snelheid (van 1000 kilometer per uur) getransporteerd kunnen worden.

In 2018 heeft Hardt Hyperloop een onderzoek uitgevoerd naar de haalbaarheid van een hyperloopverbinding tussen Schiphol en Frankfurt, zodat mensen snel tussen beide steden kunnen reizen.

Het is een transportsysteem waarbij gebruik wordt gemaakt van een luchtdrukbuis waardoor goederen en mensen op hoge snelheid (1000 kilometer per uur) getransporteerd kunnen worden.

De samenwerking start in april 2019 en gaat een jaar duren. Gedurende deze periode wordt onderzocht welke mogelijkheden de hyperloop biedt, welke verbinding het meest haalbaar is en of die verbinding kan worden ingepast binnen de bestaande infrastructuur.

De Hyperloop zouop termijn een alternatief kunnen bieden voor het vliegtuig. Korte afstandsvluchten vanuit Schiphol zouden in de toekomst mogelijk kunnen worden teruggebracht.

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond