Deel dit artikel
-

Kiala op weg naar 50 miljoen jaaromzet

Kiala, het Europese netwerk van afhaalpunten, stevent dit jaar af op een omzet van boven de 50 miljoen euro. Afgelopen half jaar contracteerde het 41 nieuwe klanten, die de groei verder bespoedigen.

Dit blijkt uit een marktbericht met wat financiële indicatoren die het bedrijf vanochtend publiceerde.

Kiala meldt dat de halfjaaromzet met 46 procent is gestegen tot 22 miljoen euro. Vorig jaar groeide de omzet ook fors, met 32 procent. Het bedrijf wil aangeven dat de groei versnelt en dat het zich begint te nestelen in de retailwereld.

Kiala is een bedrijf dat afhaalpunten exploiteert bij buurtwinkels, waaronder bijvoorbeeld de kruidenier, stomerij, sigarenwinkel en benzinestation. Internetwinkels kunnen Kiala als bezorgoptie aanbieden aan hun klanten wanneer die op werktijden niet thuis zijn, maar toch hun bestelling willen kunnen ontvangen.

In Nederland bestaan bijna 500 punten om bestellingen op te halen, maar ook te retourneren. Drie maanden geleden waren het er 460 en had het bedrijf de intentie om de 500 te overschrijden per juni 2010. Daar is het niet in geslaagd.

Nederlandse bedrijven die sinds enkele maanden Kiala als bezorgoptie bieden zijn, volgens het marktbericht, ”123Inkt, AS Adventure, Bandolera, Gaastra, Hunkemöller, IKKS, McGregor, Puma, Sacha Shoes, ShopVip, en Tommy Hilfigger. De Bijenkorf, Free Record Shop, H&M en Neckermann waren bijvoorbeeld al klant”.

Dagelijks verwerkt het bedrijf naar eigen zeggen tegen de 80.000 pakketjes in de vijf landen waar het actief is met 5.000 locaties.

De omzet over heel 2005 bedroeg 20,6 miljoen, in 2008 was het verkooptotaal 26 miljoen euro. Een jaar later boekte Kiala in absolute cijfers de grootste omzetgroei in een paar jaar: een toename van 7,6 miljoen euro tot 33,6 miljoen. Ervan uitgaand dat het tweede half jaar meer omzet oplevert dan het eerste, ziet het er naar uit dat Kiala dit jaar uitkomt op een jaaromzet van rond of boven de 50 miljoen euro.

TNT is een van de eigenaren van Kiala.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond