Deel dit artikel
-

Kieskeurig.nl weert betaalde recensies

Kieskeurig.nl verbiedt sinds 1 januari 2017 dat er recensies op de site verschijnen waarvoor een webwinkel of fabrikant vergoedingen geven.

Het bedrijf erkent daarmee dat het al jarenlang bekend is dat bedrijven vergoedingen geven voor positief gekleurde recensies. Hoe groot die misleiding van de consument is en wie de grote betalers zijn, staat niet vast. Kieskeurig.nl was kort voor publicatie niet bereikbaar voor commentaar.

Sinds begin van dit jaar, zo laat de Sanoma-dochter weten, worden alleen nog nieuwe product- en winkelbeoordelingen toegestaan waarvoor geen beloning in het vooruitzicht is gesteld door een fabrikant of webshop.

In een persbericht zegt Janneke ten Dam, Manager Content en Marketing: “De betrouwbaarheid van de reviews staat bij ons hoog in het vaandel. We controleren iedere review en doen steekproeven, zodat wij zo goed mogelijk kunnen waarborgen dat de reviews ook daadwerkelijk door echte consumenten en met de juiste beweegredenen zijn geschreven.”

Afgelopen zomer deed toezichthouder ACM een onderzoek naar de betrouwbaarheid van online aanbevelingen en beoordelingen. De resultaten daarvan worden in de komende weken of maanden gepubliceerd.

Foto: xxx (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond