Deel dit artikel
-

Kijkshop.nl al weer uit de lucht

Kijkshop.nl, de digitale reïncarnatie van een ooit succesvolle retailformule, heeft de deuren gesloten.

Op de digitale deur hangt een bord met daarop de tekst: “Door de onstuimige groei in 2020 zijn wij op dit moment niet in staat om de bedrijfsactiviteiten te continueren. Op dit moment zijn wij in overleg met betrokken partijen om tot een oplossing te komen.”

Eigenaar Konrad van den Bosch van A.D.A.M Group geeft daarmee het idee dat de winkel de drukte niet meer aan kan. Een bron van Quote wijst erop dat een schuld van een paar miljoenen euro misschien wel eens de oorzaak kan zijn.

Bij Directsale.nl, onderdeel van dezelfde bedrijvengroep, hangt hetzelfde bordje aan de deur. Het is niet duidelijk of de winkel nog open gaat.

De laatste weken ontving de Consumentenbond veel berichten van ongeruste klanten. Honderden klanten klaagden over het niet bezorgen van bestelde en betaalde producten. De klantenservice van de retailbedrijven is onbereikbaar. ‘Zeker deze maand loopt het snel op. Al die klachten zijn er niet voor niets, er is zeker iets aan de hand bij deze webshop’, aldus woordvoerster Joyce Donat namens de Consumentenbond in het AD.

In maart 2015 werd Kijkshop gekocht door het Zweedse investeringsbedrijf listérus & partners Capital Advisors AB en werden 20 van de toen 87 filialen gesloten. In januari 2018, het bedrijf was inmiddels alweer verkocht, werd het faillissement aangevraagd. Van den Bosch gaf het concept eind 2019 een digitale doorstart.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond