Deel dit artikel
-

Kinderzender Jetix met nieuwe Nederlandse sites

Er komen Nederlandse varianten van twee internationale online concepten van Jetix. Het gaat om een game en een virtueel aankleedspel.

Richard Stoof van Jetix was deze week één van de sprekers tijdens Picnic Junior. Hij vertelde over de online strategie van Jetix.

Jetix is, net als Nickelodeon (MTV), een televisiezender (en website) bedoelt voor kinderen. Jetix, dat voorheen Fox Kids Europe heette, is een van oorsprong Amerikaans concept. Walt Disney heeft het merendeel van de aandelen (driekwart) van Jetix Europe in handen.

Stoof kondigde tijdens Picnic aan dat er Nederlandse varianten komen op de online concepten Dofus en Stardoll. Dofus is een MMORPG (Massive Multiplayer Online Role Playing Game), oftewel een spel waarin duizenden (of nog veel meer) kinderen tegelijkertijd kunnen spelen. Het is een virtuele fantasiewereld die wordt bevolkt door avatars, door kinderen gemaakte virtuele karakters.

Stardoll is een spel/site waarmee kinderen bekende persoonlijkheden (film- of popsterren) kunnen aankleden. Het spel heeft in Europa meer dan 10 miljoen leden. Kinderen krijgen een nagetekende bekende persoonlijkheid in ondergoed te zien en een virtuele kledingkast. Zij kunnen kledingstukken met hun muis ‘op de virtuele pop' schuiven, en deze zo aankleden.

Criteria voor een kindersite?
Waar moet een kindersite aan voldoen? Over dat onderwerp spraken andere sprekers tijdens Picnic Junior, op uitnodiging van Mijn Kind Online. Volgens Liesbeth van der Kam van NPS Nieuwe Media moeten kinderen een creator kunnen zijn in plaats van een consument. Daarnaast moet een site visueel en functioneel zijn, moet het kind ‘binnen een applicatie gestuurd worden', en moet een uitgangspunt zijn: ‘inzicht krijgen door te doen'. Ook is het volgens Van der Kam belangrijk dat een site levendig wordt gehouden door regelmatig nieuwe content toe te voegen.

Stoof noemde grotendeels dezelfde criteria waaraan een kindersite moet voldoen. Daarnaast noemde hij een aantal aspecten die níet op een site moeten staan. Twee daarvan zijn volgens hem een forum en een chatbox. Ook de mogelijkheid tot het uploaden van foto's hoort volgens hem niet thuis op een site voor kinderen. Een mediaorganisatie kan daarnaast volgens hem beter geen gebruik maken van NAW-gegevens van kinderen. Stoof noemde ook nog een aantal andere, misschien voor de hand liggende, aspecten die níet op een kindersite thuishoren: geweldadige content en fout of grof taalgebruik

 

Deel dit bericht

3 Reacties

Crocodile

Dofus doet Jetix samen met Publisher Mindscape. Ze zoeken bij Mindscape nog een projectmanager voor deze online game als ik me niet vergis.

Venema

"Hij vertelde over de online strategie van Jetix." Ach welnee. Hij mocht een promopraatje houden over hoe goed Jetix is. Vervolgens werd hij aardig voor paal gezet in het debat bij Mijn Kind Online omdat daar werd gesteld dat Jetix veel te plat vermaak is, met veel te veel stiekeme reclame. Maar goed, dat staat natuurlijk niet in het persbericht van Jetix dat ongetwijfeld ten grondslag ligt aan dit "nieuwsbericht".

alek vidakovic

komt nieuwe kinderzender jetix met nieuwe nederlandse website
binenkort alle beste cartoons avonturen jongste serie,s
voorbeld mask thundercats x man time galaxy bioning x kat vs kid transformes power rangers veel meer
veel succes

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond