Deel dit artikel
-

Kinnevik stapt helemaal uit Rocket Internet

De Zweedse investeerder Kinnevik stapt helemaal uit Rocket Internet. Het is een proces opgestart om zo snel mogelijk zijn resterende belang, 6,6 procent van de bedrijvenbouwer, te verkopen.

Gisteren kondigde Kinnevik een zogeheten bookbuildingproces aan en rondde die zojuist al af. Op een systematische, snelle wijze peilt het interesse onder institutionele beleggers om zijn belang van ruim tien miljoen aandelen Rocket Internet over te nemen.

Eind februari kondigde Kinnevik, toen nog grootaandeelhouder, plotseling aan zijn belang in Rocket Internet te halveren. Destijds beloofde het om in de negentig dagen daarna in ieder geval geen andere aandelen te verkopen. Die belofte wordt scherp nagekomen, want kort na het verlopen van die termijn wordt het verkoopproces opgestart.

De Zweden zitten al lang met een groot belang in Rocket Internet en diens dochterbedrijven. De liefde lijkt echter over. Rocket Internet is in de boeken sterk afgewaardeerd en de koers zweeft al lang op een historisch laag niveau.

Kinnevik zegt dat het een effectief rendement van negentig procent heeft gerealiseerd op zijn investeringen in Rocket Internet sinds 2009.

Foto: gsfc (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond