Deel dit artikel
-

Klik hier en win iets online!

Het Banner Panel velt maandelijks een oordeel over reclamecampagnes op het internet. De leden bekijken uitingen op criteria als originaliteit, functionaliteit en esthetiek en letten op gebeurtenissen na de klik. Deze maand: Win iets online! Onder redactie van Bas Vlugt.

Move up 1 4,8

Koen Verhagen: "Een uiting voor de vakopleiding Transport en Logistiek, de opleiding die mensen opleidt om goederen op de meest effectieve wijze van A naar doel B te krijgen. Bij deze banner vertrek je echter vanaf plek A op zoek naar een nummerbord met je eigen bijnaam en je gaat werkelijk nergens heen. Het doel van deze campagne ontgaat mij in ieder geval volledig. Veel succes met het bedrukken van de platen, in ieder geval!"

Jeroen de Bakker: "Slechte banner. Onopvallend, onduidelijk en oninteressant (de 3 o's). Uiteraard rijden er vrachtwagenchauffeurs met een bijnaam op hun truck door het land. Maar wat heeft het winnen van een nummerbord nu te maken met de Vakopleiding Transport & Logistiek. Ik snap er niets van."

Formule 1 5,8

Koen Verhagen: "Deze uiting vind ik behoorlijk misleidend. Er wordt gesuggereerd dat je prijzen kunt winnen door je te abonneren op de sms-dienst, maar dat vind je niet terug op de site. Uiteindelijk blijkt dat ze prijsvragen versturen via sms. Tja, de Williams-BMW komt er natuurlijk ook niet echt lekker uit, maar waarschijnlijk is de boel zodanig verminkt om te ontsnappen aan rechtenkwesties. Op productniveau is het een absolute misser dat er nergens gecommuniceerd wordt hoeveel berichten er tegen het genoemde tarief verstuurd worden."

Jeroen de Bakker: "Over de uitvoering ben ik niet erg te spreken. Over de actie wel. Formule 1 is hot en sms-en ook. Je kan als adverteerder waarschijnlijk zoveel geld verdienen met die F1 sms-jes dat je best een reisje naar een Formule 1-wedstrijd kunt weggeven. Wederom geen opvallende banner, maar waarschijnlijk wel een succesvolle actie en daar gaan het om, niet?"

Ladot 5,9

Jeroen de Bakker: "Ik hoop dat de doelgroep Lieke kent, want ik heb helemaal geen zin in een avondje uit met haar. Op de actiesite staat "Voordat je het weet, ben je je naam kwijt". Dit vind ik een veel leuker haakje voor een aansprekende banner dan stappen met onbekende BN-er."

Jelle Kolleman: "Grafisch is dit een heel slecht bannertje. Het gezicht van het meisje, maar ook alle lettertjes op de banner vertonen eigenaardige hoeken en vlekken. Misschien was de opdracht om de banner onder de 4 Kb te houden? De actie zelf is best aardig, al zou ik me niet heel gemakkelijk voelen als ik een afspraakje had met een meisje dat alleen maar met mij uit wil omdat dat moet van haar sponsor."

Lastminute 6,9

Jeroen de Bakker: "Er valt een hoop te winnen op de talloze reizensites. Reiskrant.nl stuurde recent bezoekers voor acht euro naar New York, Elmar geeft altijd wel wat weg en Lastminute.com probeert via een uitje naar Malta zieltjes te winnen voor de nieuwsbrief. Aardige actie, aardige banner, niets bijzonders."

Jelle Kolleman: "Lastminute wil kennelijk haar e-mailadressen database flink uitbreiden door nieuwe abonnees te werven voor haar nieuwsbrief. Dat lijkt me een prima zet. Natuurlijk wordt de consument daarvoor beloond, althans, enkele. Prima bannertje, voor mij inmiddels heel herkenbaar als lastminute.com, ik denk voor vele anderen ook."

Fisherman's Friend 7,0

Koen Verhagen: "Leuke copy en het bannertje is verzorgd, maar het avontuur spettert er niet vanaf. 22 Kb is wel bizar groot voor zo'n uiting. De invulling van de actiesite is een tegenvaller. Het barre, ijzige gevoel ontbreekt jammer genoeg ook op de landingpage. Ik had hier wat 'sterker spul' verwacht, waardoor de rillingen je over het lijf zouden lopen."

Jelle Kolleman: "Wat Fisherman's Friend hier doet vind ik uitstekend! Actiematig inzetten van internet voor dit soort promotionele activiteiten juich ik altijd toe. Maar maak het dan wel af. Zorg er dus voor dat de promotie aansluit bij de mogelijkheden van het medium. Dus vraag niet, zoals hier, op de website om per post in te zenden en daar streepjescodes bij te stoppen. De uiting zelf is prima. Had creatiever gekund, maar hij is herkenbaar, leesbaar en ziet er verzorgd uit."

Het panel bestaat uit Jeroen de Bakker, managing director van Qi (qi-ideas.com), Jelle Kolleman, creative director bij interactiebureau Redurban (redurban.com) en Koen Verhagen, creatief directeur van Bone Advertising (bone.nl).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond