Deel dit artikel
-

Klooster van Aduard komt met 3D-app virtueel tot leven

Het Klooster van Aduard is nu ook in 3D te bewonderen via een app. In het dorp is een twee kilometer lange wandelroute uitgezet met zeven kunstwerken en informatieborden. Door met een smartphone of tablet hierop te richten, zijn 3D-beelden te zien van het klooster van Aduard van ongeveer 800 jaar geleden.  

Met de wandelroute en de app willen de provincie en de gemeente Zuidhorn de geschiedenis van Aduard meer onder de aandacht brengen. Dat moet ervoor zorgen dat er meer toeristen naar Aduard komen.

Het klooster van Aduard, de Sint Bernardusabdij, was in de middeleeuwen het grootste cisterciënzer klooster van Noordwest-Europa en was van grote invloed op de ontwikkeling van het intellectuele leven in onze provincie. Bezoekers kunnen zelfs virtueel door het klooster heen lopen.

Het project het Nieuwe Wonder van Aduard is een initiatief van de gemeente Zuidhorn en is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Regio Groningen-Assen, provincie Groningen en het Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling (ELFPO).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond