Deel dit artikel
-

KNVB test Google Glass en Oculus Rift

Google Glass dringt de sportwereld binnen. Triple IT heeft de eerste digtale oplossingen voor de KNVB en het Nederlands elftal ontwikkeld. Zo is de Google Glass met videoanalyse app mee naar de trainingsstage in Hoenderloo, en wordt er druk gewerkt aan de Oculus Rift-oplossing om spelsituaties te herbeleven.
 
Triple IT en de KNVB onderzoeken op welke wijze interactieve technologie bij kan dragen aan de voetbalsport, zo laten de organisaties weten. De eerste oplossingen met wearables en virtual reality zijn ontwikkeld, getest en worden nu in aanloop naar het WK toegepast voor de training van de Nederlandse spelers.

Triple IT heeft voor de trainers van Oranje een videoanalyse app ontwikkeld om met de Google Glass al tijdens de training de realtime videobeelden van situaties te kunnen (her)bekijken. Deze opnames die doorgaans achteraf geanalyseerd worden, zijn hiermee handenvrij op het veld beschikbaar voor een ruimer inzicht in spelersacties als bepaalde situaties zich voordoen. Hier kan de trainer vervolgens nog effectiever op inspelen.

Volop in ontwikkeling is ook een interactieve simulatie- en analysetool die gebruik maakt van virtual reality. Dankzij de Oculus Rift zijn eerdere spelsituaties ‘oneindig’ te herbeleven. Spelers kunnen situaties terugkijken, vanuit een ander perspectief ervaren of alternatieve acties simuleren en zo op interactieve wijze het eigen spel verbeteren.

Deel dit bericht

2 Reacties

Coert

Triple IT gogogo!

martje drent

We zijn op zoek naar de mogelijkheid de bril te gaan toepassen voor patiënten met kanker die chemo moeten ondergaan. Het streven is te voorkomen dat ze misselijk worden.Wij willen hiervoor een subsidie aanvraag doen ivm onze opleiding tot verpleegkundig specialist.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond