Deel dit artikel
-

Tilburg Universiteit krijgt Augmented Reality Lab

Tilburg University gaat een virtual reality opleidings- en onderzoekslaboratorium bouwen, dat later dit jaar in gebruik wordt genomen op de universiteitscampus. Uniek in Europa, volgens de universiteit.

Augmented reality wil zeggen de projectie van elementen van de virtuele in de fysieke wereld, waarbij de student of onderzoeker handelt alsof de twee werelden één zijn. Het Tilburgse lab biedt zeer uiteenlopende mogelijkheden, van deelnemen in een rechtszaak tot de interactie van robots met patiënten, registreren van hersenactiviteit, gaming, een bestuursvergadering bijwonen of in een operatiekamer meelopen. Op deze manier leren studenten en onderzoekers in real life vragen te stellen en antwoorden te vinden over hoe mensen denken, zich voelen en zich gedragen in diverse omstandigheden.

Er zijn slechts enkele Augmented Reality Laboratoria in Europa en deze hebben vooral een technologische focus, stelt de universiteit. Tot nu toe ontbreekt daarbij grotendeels het toegepaste gedragsperspectief; op het gebied van economie, recht, sociale- en geesteswetenschappen, juist waar het specialisme ligt van Tilburg University. Bovendien worden deze labs zelden tot nooit gebruikt voor onderwijsdoeleinden.

Het lab wordt opgezet met hoogleraar Cognitive Psychologie en Kunstmatige Intelligentie Max Louwerse van het Tilburg center for Cognition and Communication (TiCC) van Tilburg School of Humanities, die op 14 mei zijn oratie houdt. TiCC houdt zich bezig met onder meer kunstmatige intelligentie, mens-computer interactie, cognitieve modellen en (serious) gaming.

Het benodigde startkapitaal voor dit lab is gedoneerd door een filantropisch fonds dat anoniem wenst te blijven.

Deel dit bericht

1 Reactie

Ingrid van Veen - Uitgeverij Zwijsen

Goedemorgen,

Ik ben op zoek naar iemand die een paar kleine AR toepassingen kan maken bij een kinderboek. Kunne jullie mij in contact brengen, of weten jullie wellicht hoe dit lab te bereiken is?

Groet,

Ingrid van Veen

06-51744231

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond