Deel dit artikel
-

Koers Rocket Internet valt na uitschrijven obligatielening

De koers van bedrijvenbouwer Rocket Internet is vanochtend met zeventien procent gedaald op het nieuws dat het bedrijf een nieuwe lening uitschrijft.

Rond elf uur zakte de koers vanochtend onder de 34 euro, tegenover de slotkoers gisteren van 40,94 euro. Beleggers verliezen vertrouwen in het bedrijf dat als investeerder zit achter ondernemingen als Zalando, HelloFresh, Helpling, Nestpick en TravelBird.

De daling zette zich direct in bij de opening van de beurs.

Beleggers reageren op het nieuws dat Rocket Internet een lening uitschrijft van 550 miljoen euro. Dat is een converteerbare oblicatielening met een rente van tussen de 2,25 en 3 procent. Geldschieters kunnen de lening omzetten in aandelen als de beurskoers stijgen met tussen de 32,5 en 47,5 procent.

De lening wordt uitgezet bij institutionele beleggers. Het proces wordt begeleid door J.P. Morgan.

Deel dit bericht

2 Reacties

Pieter

misschien kunnen ze eerst eens geld gaan verdienen met hun deelnemingen in plaats van alles in te zitten op groei. Dan hoeven ze ook geen geld te lenen.

Joop Aapkanaal

Zo werkt het meestal niet Pieter.
Met een vernieuwend product wil je eerst een zo groot mogelijk deel van de markt veroveren voordat een andere partij dat doet. Het is namelijk niet zo moeilijk om een bestaand product te kopiëren, maar het is wel lastig om een groter marktaandeel dan een bestaande partij te verkrijgen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond