Deel dit artikel
-

Koninklijke goedkeuring Getmapping.com

Royaltie hoopt met investering meer te leren over nieuwe economie

Het internet-portfolio van de Brite koningin Elizabeth II telt slechts één dotcom-bedrijf, maar aan de hand hiervan leerde de koningin de ups en downs van de nieuwe economie goed kennen.

Getmapping.com heet het bedrijf dat voor anderhalf procent in koninklijke handen is. Het bedrijf is al enige tijd bezig om luchtfoto's te maken van geheel Groot-Brittannië. Deze zijn via de website te bestellen, het bedrijf richt zich hiermee op lokale overheden, de zakelijke markt (makelaars) en het gewone internetpubliek. De laatste groep betaalt rond de vijftien pond voor een foto. Inmiddels is Getmapping ook gestart in Ierland, Australië, Spanje en Zweden.

Toen de koningin de aandelen in Getmapping.com kocht betaalde ze er volgens de Sunday Telegraph honderdduizend pond voor, het bedrijf was toen nog in privé handen. Vorig jaar april begaf ook Getmapping zich op het wankele pad van de IPO. Op het hoogtepunt was de investering van de koningin 970 duizend pond waard, en vervolgens daalde de koers in april dit jaar tot een niveau waarmee de koningin nog slechts 67 duizend pond over had.

Of leden van het Nederlands koninklijk huis ook investeren in internetbedrijven is onduidelijk. De Rijksvoorlichtingsdienst doet daar geen mededelingen over. Bekendste pleitbezorger van internet bij de Oranjes is Bernard van Oranje jr, mede-oprichter van het bedrijf voor e-consultancy en e-commercesoftware Clockwork.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond