Deel dit artikel
-

Kopieergedrag bij aanbieders vaste telefonie

Aanbieders van vaste telefonie hanteren steeds vaker exact dezelfde tarieven. Dat concludeert website Breedbandwinkel.nl na eigen prijsonderzoek.

Na recente prijsverhogingen zijn de prijzen voor bellen van vaste telefoons bij vrijwel alle aanbieders gelijk. Breedbandwinkel.nl vreest dat door de teruglopende keuze de consument uiteindelijk meer betaalt voor vaste telefonie dan nodig is.

KPN, Telfort, XS4ALL en Ziggo hebben het tarief voor vast bellen per 1 juli opgehoogd naar 11 cent voor bellen naar vaste en mobiele nummers. Bij Vodafone is dit per 1 september gebeurd. Online heeft zich recent ook in dit rijtje gevoegd door enkele dagen terug het tarief te verhogen. Tele2 en Fiber zijn nu nog uitzonderingen, met minieme prijsverschillen.

Volgens Telecompaper wordt er steeds minder verdiend aan vaste telefonie. De omzet is in het tweede kwartaal van 2016 opnieuw gedaald. In de periode april-juni ging het om een daling van 2,5 procent naar 280 miljoen euro. De daling was minder scherp dan de 4,6 procent uit het eerste kwartaal van 2016. De omzetdaling is in 2013 begonnen en lijkt onomkeerbaar.

Dit bericht is 23 keer gedeeld

1 Reactie

bert

Het is nu ideaal moment om van alles-in-1 naar internet only te gaan. Zet je vaste nummer over naar cheapconnect, 9€ per jaar, 2,3ct naar vast en 5 naar mobiel. TV is inmiddels ook HD op npo.nl, ziet er perfect uit in de browser, dus ook dat heb ik niet meer nodig. Nu nog met de VVE over naar 500/500 glas voor de hele straat waarbij iedereen een VPN tunnel heeft, vrij van dataretentiewet, snooping en dan gaan we naar 15€/huishouden/maand.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond