Deel dit artikel
-

KPMG stelt data analytics platform beschikbaar voor het publieke domein

KPMG stelt wereldwijd een data-analyticsplatform beschikbaar, waarmee ondernemingen meer rendement uit Big Data moeten kunnen halen.

Het data-analyticsplatform KAVE dat ‘open source’ ter beschikking wordt gesteld, is ontwikkeld door datawetenschappers van KPMG, veelal afkomstig van CERN in Genève.

Uitgangspunt is dat organisaties zelf de regie kunnen behouden over hun gegevens en de instrumenten die worden ingezet om informatie te ontsluiten en te analyseren. Klanten hebben op deze manier toegang tot een veel groter ecosysteem aan analyses, van KPMG en van andere partijen, zowel open source als commercieel.

Bedrijven worstelen volgens het advieskantoor duidelijk met de explosie van data, die in allerlei vormen op ze af komt. Binnen de bestuurskamers van grote Nederlandse ondernemingen groeit het besef dat veel meer waarde gehaald kan worden uit alle gegevens die zij gevraagd en ongevraagd binnenkrijgen uit hun omgeving. De huidige gebrekkige, strategische aandacht voor Big Data en het feit dat de bedrijven in het algemeen de noodzakelijke capaciteit ontberen, baren echter zorgen.

Een van de redenen dat het delen van inzichten in data in de praktijk nu moeizaam gaat is het ontbreken van de juiste samenwerkingsstructuur voor organisaties. KAVE moet daarvoor een oplossing bieden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond