Deel dit artikel
-

Den Haag krijgt volledige 5G dekking

Den Haag wordt de eerste stad in Nederland die volledige 5G-dekking krijgt. Vandaag kondigde de wethouder van de gemeente Den Haag Saskia Bruines (Kenniseconomie) en Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile Nederland, de gezamenlijke ambities aan. T-Mobile Nederland start dit jaar al met de uitrol van 5G in Den Haag.

De Hofstad wil een Smart City worden die nieuwe, digitale toepassingen ingezet om overheid en burgers te ondersteunen. De introductie van 5G speelt een belangrijke rol in die ontwikkeling. Door de stad Den Haag uit te rusten met goede connectiviteit kan de gemeente verder innoveren op het gebied van veiligheid, mobiliteit en het gebruik van de openbare ruimte.

Een eerste belangrijke stap binnen het project is het opzetten van een nieuw 5G Field Lab. In dit lab krijgen scholen en bedrijven de mogelijkheid te experimenteren met op 5G gebaseerde toepassingen. Geïnteresseerden krijgen hier hulp en ondersteuning bij de ontwikkeling van eigen toepassingen en het testen van conceptontwerp.

De gemeente en T-Mobile verwelkomen bedrijven en partners die willen mee denken over nieuwe 5G-toepassingen en de mogelijkheden in de stad. Aanmelden kan via 5G@t-mobile.nl.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond