Deel dit artikel
-

KPN levert in door stevige concurrentie

KPN heeft flink moeten inleveren in het eerste kwartaal. De omzet kwam 2,9 procent lager uit op 1,36 miljard euro tegen 1,40 miljard een jaar eerder. De winst ging 10 procent achteruit en eindigde op 89 miljoen. De operationele winst daalde nog het sterkst, met 12 procent, naar 189 miljoen. KPN schrijft de mindere resultaten toe aan de stevige concurrentie.

De combinatie vast en mobiel lijkt wel te werken. KPN kreeg er in het eerste kwartaal bijvoorbeeld 61.000 vaste/postpaid mobiele klanten bij. Verder wijst KPN op de hoge klanttevredenheid (pdf)

KPN bekijkt momenteel voor alle delen van zijn vaste en mobiele netwerk met welke leveranciers het zijn netwerkambities het beste kan realiseren. In het vaste domein heeft KPN onlangs aangekondigd dat het samen gaat werken met netwerkleverancier Nokia.

Voor de modernisering van zijn netwerken houdt KPN rekening met de veranderende inzichten ten aanzien van de bescherming van vitale infrastructuur en de mogelijke invloed hiervan op het toekomstige Nederlandse beleid.

Voor het mobiele radio- en antenne-netwerk heeft KPN een voorlopige overeenkomst getekend met Huawei om de voorbereidende werkzaamheden voor de modernisering te starten.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Niet gek, we hebben peak internet gehad. Wordt komende jaren alleen maar minder, en KPN zou op krimp moeten anticiperen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond