Deel dit artikel
-

KPN maakt WiFi op Schiphol gratis

KPN maakt alle WiFi-hotspots op Schiphol gratis toegankelijk. De ruim 40 miljoen passagiers die de luchthaven passeren kunnen dagelijks een uur gratis surfen en mailen tot aan de gates.

Daarmee wijzigt de telecomaanbieder het beleid dat jarenlang hetzelfde was op de nationale luchthaven. Bezoekers moesten tot gisteren altijd betalen om toegang tot draadloos internet te kopen.

Het nieuwe beleid maakt een impliciet onderscheid tussen particuliere en zakelijke gebruikers.

Binnen het nieuwe model zijn er twee vormen van WiFi: gratis en betaald. Het gratis aanbod, Free WiFi, is beperkt tot een uur per dag. Bij dienst Premium WiFi moeten gebruikers betalen, maar dan vervalt de gebruikslimiet van een uur. Bovendien krijgen de, veelal zakelijke, gebruikers hogere snelheden, de mogelijkheid om gratis te printen in één van de KPN Internet Centers en de optie om in te loggen op een bedrijfsnetwerk via een VPN.

De prijzen:

  • 15 minuten voor 3 euro,
  • 30 minuten voor 6 euro,
  • 90 minuten toegang voor 12 euro en
  • een pas voor 24 uur kost 16 euro.

KPN dekt op Schiphol een gebied van 600.000 m2 met WiFi.

Bij de La Place-filialen van V&D is KPN’s WiFi ook onbeperkt toegankelijk. Abonnees van KPN-dochter Xs4all hadden reeds overal gratis toegang tot KPN’s hotspots in Nederland. Sinds kort biedt ook de NS via T-Mobile gratis WiFi aan in treinen op een aantal trajecten.

Foto: flgr (cc)

Deel dit bericht

9 Reacties

Henk de Vries

Het is uitermate triest dat zakkenvullers zoals KPN gewoon 6 euro voor een half uur gammele WIFI access durven te vragen. Kan je nagaan hoe de signaal kwaliteit en snelheid van 1 uur "gratis" WIFI is.  In steden zoals New York is dat door bedrijven beter geregeld, daar is bijna overal de WIFI gewoon gratis. Daar is WIFI geen melkkoe maar gewoon een slimme marketingtool.  

Perik

Nou Henk, op JFK moet je anders ook gewoon lappen via Boingo.Doe mij dan maar een uur gratis. En zo gammel is het internet op Schiphol niet. Vind het een goede ontwikkeling!

Fransisco

Ik sta er niet van te kijken dat je in de VS ook moet betalen. In Azi? en dan met name op Kuala Lumpur Airport en Singapore Airport hoef je zeker niet te betalen. Maar goed, daar zenden ze ook geen reclame spotjes uit waarbij je je vriendin haar eigen happymeal laat betalen.

Erik

KPN is ook een gare organisatie, ook alles wat er onder valt zoals HI en Telfort. Wel goed dat ze iets positiefs doen, maar kan ook de andoid 2.2 hotspot functie gebruiken hiervoor 🙂

danny at easyconcepts dot kom

goede beslissing van KPN…

gijs Vroom - Emerce

@Erik "KPN is een gare organisatie" Goh, wat een inhoudelijke bijdrage. Neem dan even de moeite om de analyse op te schrijven waarom dat zo zou zijn. Breng kwaliteit graag. Ik hoor vaak opmerkingen over het 'bashen' op Emerce en ik denk dat we er wat aan moeten doen. We willen het anoniem kunnen reageren niet opgeven, omdat het nu eenmaal mensen beschermt die gezien hun functie misschien niet alles kunnen zeggen maar wiens mening of informatie wel iets zinnigs toevoegt aan dit platform. Maar we gaan er wel meer wat van zeggen. Beste mensen, we zijn erg gelukkig met inhoudelijke bijdragen, goede discussies en wat hebben we een hekel aan negatieve uitspraken zonder enige argumentatie.

Pieter

@Gijs, wellicht is het handiger om dergelijke figuren gewoon een IP block te geven…

Q24U

Goed bezig om WIFI-hotspots gratis aan te bieden op schiphol.

Linda

hoe werkt dat ‘gratis uur’ eigenlijk? Kan ik ‘verbinden’, 10 minuten snel m’n dingetjes versturen e.d. en dan weer ‘afbreken’, zodat ik nog 50 minuten overhoud? Ik moet nl. van woensdag (6/6) tot donderdagochtend (7/6) de hele nacht doorbrengen op Schiphol…vandaar de vraag! xL

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond