Deel dit artikel
-

KPN met overnames sterker in glasvezelmarkt

KPN neemt 4 glasvezeldienstverleners over. Naast Edutel, XMS en Concepts ICT van Reggeborgh, wordt ook Lijnbrandt overgenomen, dat nu nog in handen is van Reggefiber. (meer…)

Deel dit bericht

4 Reacties

Edwin

Doet me veel denken aan het begin van de internet en mobiele telefoniemarkt. Allemaal verschillende ‘kleine’ merken in de markt, vaak 1 of 2 grote partijen die daar achter zitten als aandeelhouder. Hoop dat naar de consument duidelijk wordt wie nu de feitelijke aanbieder is. Benieuwd dus of KPN dit allemaal onder 1 merk gaat brengen.

Michiel

Waarschijnlijk bedoelen jullie Lijbrandt Telecom.

Het wordt weer een interessante tijd. In gebieden met meer glasvezel aanbieders is er weer een goede reden om over te stappen. Het merk KPN erachter zal zeker helpen om het product duidelijker als alternatief op dekaart te zetten.

Ron

Tja Lijbrandt, Edutel, XMS etc bieden allemaal hetzelfde platform voor TV. Weinig tot geen verschillen in aanbod, alleen fictief. Glasvezel is verkocht als zijnde open en concurrerend. Helaas is dit voor de consument niet het geval. Je wil toch eigenlijk een abonnement bij die partij die voor jou het beste aanbod heeft. En geen eenheidsworst met verschillende labels. Glasvezelbereik is 884.000 HH en hierop (110+77) 187.000 abonnementen. Dus 700.000 HH hebben wel glasvezel in huis liggen maar nemen geen dienst af. Tijd voor concurrentie op het netwerk door diensten van derden toe te laten en niet alleen KPN / Reggefiber smaakjes. Laat die externe aanbieders betalen voor het gebruik van het netwerk maar “vrij in het aanbod” van diensten. Anders blijven ze toch maar achter de kabelaars aanhobbelen.

Don van Riet

Interessant om te zien of NMA dit accepteert. Eerder heeft NMA/OPTA de strijd richting al of niet monopolistische kabelaars opgegeven en het vizier weer als vanouds voornamelijk op KPN gericht. KPN is overigens een bedrijf dat rond glasvezel een sterk wisselende strategie volgt. Dan weer afwachtend, dan weer pro-actief. En dan te bedenken dat men sinds de docsis3 techniek alleen met glasvezel de kabelaars voldoende kan beconcurreren. De tijd dringt…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond