Deel dit artikel
-

KPN schrapt kwart van arbeidsplaatsen

In een grote reorganisatie verdwijnen bij KPN de komende vier jaar 4.000 tot 5.000 banen. Dat komt neer op 20 tot 25 procent van de arbeidsplaatsen bij het bedrijf.

Dat maakt het bedrijf donderdagochtend bekend. In een winstwaarschuwing laat KPN weten dat het de winstverwachting voor dit jaar verlaagt van 5,5 miljard euro naar 5,3 miljard euro.

Het bedrijf verdient volgens eigen zeggen minder aan de abonnementen voor mobiele telefoons. Veranderd klantgedrag zou zijn weerslag hebben op het bel- en sms-verkeer. Mede om die reden is de verwachte winst dit jaar lager. Nieuwe abonnementsvormen en een sterke focus op mobiel internet moet dit enigszins recht trekken.

Bestuursvoorzitter Eelco Blok laat weten ‘negatieve trends in Nederland te zien’. Daarnaast laat hij weten te willen blijven groeien buiten Nederland. In Duitsland is KPN bijvoorbeeld actief met de prijsvechter E-Plus. “We gaan versneld investeren. Ik ben er van overtuigd dat we de maatregelen nemen die nodig zijn om onze Nederlandse activiteiten te versterken.” Blok zal 10 mei meer uitweiden over zijn plannen.

De geschrapte banen worden voor een groot deel ingevuld door outsourcing van back office-diensten. Hoeveel gedwongen ontslagen er gaan vallen is niet bekend.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Justice

5,3 MILJARD euro winst en dan de komende jaren 4.000 – 5.000 man eruit … ?!?!?!? Outsourcen ?!?!?

Dit is een oproep aan de bonden: SNOEIHARD de onderhandeling in met deze korte termijn winstjagers.

Enige reden is om optie- en aandelenpakket van de bestuurders flink op te krikken (lees= pensioen), over de ruggen van de werknemers.

Zulke grootse getallen zijn crimineel !!!

Hopelijk gaat gerechtigheid winnen …

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond