Deel dit artikel
-

KPN spuugt Mexicanen uit

KPN adviseert aandeelhouders niet in te gaan op het ongevraagde bod van hun aandelen door América Móvil van miljairdair Carlos Slim. ‘Opportunistisch en geen weerspiegeling van de volledige potentiële waarde’.

América Móvil biedt geen premie op alle uitstaande gewone aandelen KPN voor het verkrijgen van significante invloed, zegt het bedrijf. Het bod van acht euro per aandeel en de timing zijn ‘opportunistisch en geen weerspiegeling van de volledige potentiële waarde’.

De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen onderzoeken ‘alle strategische opties om superieure waarde vrij te maken voor alle aandeelhouders.’

América Móvil wil niet meer dan circa 27,7 procent van alle uitgegeven en uitstaande gewone aandelen KPN. Door zich te richten op een beperkt belang blijft het Mexicaanse bedrijf doelbewust onder de grens van 30 procent, waarbij het de verplichting ontloopt om een bod op alle uitstaande aandelen KPN te doen. Op die manier ontmoedigt het mogelijk andere partijen om in de toekomst een bod op KPN als geheel uit te brengen. En vooral dat laatste lijkt KPN dwars te zitten.

Aanvankelijk hebben beide partijen nog serieus met elkaar gepraat. Er zou gesproken zijn over procurement, de Amerikaanse KPN-dochter iBasis en de aanschaf van toestellen. Van de kant van América Móvil werden de gesprekken gevoerd door Daniel Hajj en CFO Carlos Garcia-Moreno. Van de kant van KPN ging het om Eelco Blok en interim CGO Eric Hageman.

Voor het eerst laat KPN nu ook weten dat het de mogelijke verkoop van de Duitse dochter E-Plus overweegt, zij het dat KPN dit nogal omslachtig formuleert als ‘een onderzoek naar de strategische opties voor E-Plus om de waarde van zijn Duitse activiteiten vrij te maken’.

Deel dit bericht

6 Reacties

jeroen nas

De foto bij het artikel getuigt niet van veel elegantie en wijsheid.

JG Porter

inderdaad, jeroen. het is eerder racistisch

Karel

@Jeroen en JG: Daar ben ik het niet mee eens.
Waar storen jullie je aan? Aan de hoed?

joren

@Karel, Wellicht het neerzetten van een stereotype? Racistisch wellicht net niet, maar wel onnodig en zeker niet elegant.

Karel

@joren: Dat jij een Mexicaanse hoed onnodig en niet elegant vindt, heeft meer met jouw vooroordelen te maken dan met stereotyping.

Sander

Volgens mij snap je het punt niet helemaal, Karel.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond