Deel dit artikel
-

KPN en Vodafone introduceren simkaart met OV-chip erop

KPN en Vodafone brengen een nieuwe simkaart op de markt waarmee OV-reizigers met hun mobieltje kunnen in- en uitchecken. Dat maakt het plastic OV-pasje overbodig.

Het betreft in eerste instantie een proef, eentje die grote trekken heeft van contactloos betalen. Enkel is hier niet het bankpasje de drager maar de telefoon.

De telecombedrijven houden de proef onder tweehonderd klanten. Alle openbaar vervoerbedrijven en Translink van de OV-Chipkaart doet ook mee. De proefperiode duurt drie maanden.

KPN zal vanaf 1 januari alle nieuwe mobiele abonnees voorzien van een NFC SIM-kaart. Huidige KPN-klanten krijgen bij een reguliere SIM-kaart vervanging of op aanvraag de simkaart met NFC geleverd. Hierdoor wordt bijvoorbeeld ook mobiel betalen of spaarpunten opslaan met de telefoon technisch mogelijk.

Deel dit bericht

2 Reacties

Z.Eur

Toch vraag ik mij af, hoe goed dat gaat werken in bv de iPhone met zijn metalen behuizing of een van de vele Android smartphones waar het SIM slot afgedekt is met een stuk metaal?

Z.Eur2

je ov staat op de simkaart wat er voor zorgt dat je mobiel dat kan lezen. en als je incheckt doe je dat via nfc wat in je mobiel moet zitten

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond