Deel dit artikel
-

KPN ziet af van verkoop E-Plus

KPN ziet voorlopig af van de verkoop van zijn Duitse dochter E-Plus. Dat maakte het bedrijf zojuist bekend. Als oorzaak worden de huidige moeilijke omstandigheden op de kapitaalmarkten genoemd.

Naar aanleiding van voornemen van het Mexicaanse América Móvil op een bod op een deel van de aandelen van KPN uit te brengen, heeft het bedrijf eerder deze maand aangekondigd om alle strategische opties voor E-Plus te onderzoeken en de waarde versleuteld in zijn Duitse bedrijfsonderdeel ‘vrij te maken’ voor zijn aandeelhouders. Op die manier hoopte de organisatie te voorkomen dat aandeelhouders hun stukken KPN zouden verkopen. Zo zou de telecomaanbieder al hebben onderhandeld met Telefónica, maar die zou te weinig hebben geboden.

KPN meldt zojuist dat gesprekken over E-Plus met derden zijn gestopt. “KPN is vandaag meer dan ooit van mening dat er significante waarde is versleuteld in de Duitse markt, en is overtuigd dat ook andere partijen deze zienswijze delen,” laat het bedrijf weten. “KPN herhaalt zijn standpunt, dat het partiële bod van América Móvil het bedrijf significant onderwaardeert en geen passende premie biedt op alle uitstaande gewone aandelen voor het verkrijgen van significante invloed.”

Morgen publiceert het bedrijf een zogenoemd position statement over het ongevraagde partiële bod van América Móvil.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond