Deel dit artikel
-

Kruidvat moet voorwaarden verrassingsreis aanpassen

Drogisterijketen Kruidvat is de mist in gegaan bij de voorwaarden van een voucheractie voor een driedaagse verrassingsreis. Dit is het oordeel van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Consumenten kunnen bij Kruidvat tijdens de actieperiode een voucher kopen die ze bij reisaanbieder Flywise kunnen verzilveren voor de reis. In eerste instantie bood Kruidvat niet het wettelijk verplichte herroepingsrecht van 14 dagen op online verkochte vouchers. Inmiddels heeft Kruidvat dit aangepast. Ook heeft ACM Flywise, het bedrijf dat de reizen organiseert, aangesproken. Het bedrijf voert verbeteringen door zodat het zich nu houdt aan de regels die gelden bij de verkoop van pakketreizen.

Onlangs startte Kruitvat een actie met reisvouchers voor een driedaagse verrassingsreis binnen Europa. Op het moment dat je een voucher voor 89,99 euro per persoon koopt, weet je nog niet op welke datum je waarheen reist en waar vandaan je vertrekt. Dat wordt pas duidelijk als je de voucher verzilvert bij de reisorganisator waarmee Kruidvat samenwerkt, in dit geval Flywise.

Op last van ACM zijn of worden de volgende aanpassingen gedaan door de betrokken partijen:

  • Kruidvat maakt inmiddels bij de aankoop duidelijk dat bij de online gekochte vouchers geldt dat je de aankoop binnen 14 dagen ongedaan kunt maken, zolang je deze niet hebt verzilverd;
  • Kruidvat biedt consumenten die eerder de voucher online hebben aangeschaft en nog niet hebben verzilverd, alsnog deze mogelijkheid.
  • De aanbieder van de reizen – Flywise – zal de garantieregeling verbeteren
  • Flywise brengt deze week haar algemene voorwaarden in overeenstemming met de wet.

Eerder deze maand tikte ACM Media Markt ook al op de vingers vanwege onvolkomendheden bij de aanbieding van Grand Prix-reizen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Alex

Wat word ik toch moe van die paternalistische instanties die zichzelf geweldig vinden. Er zitten daar teveel mensen en die moet je ook aan het werk houden. Conclusie is ondernemer pesten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond