Deel dit artikel
-

KU Leuven lanceert postgraduaat in Smart Logistics

De KU Leuven lanceert vanaf het komende academiejaar in haar campussen in Kortrijk, Brugge en Gent een nieuw postgraduaat Smart Logistics.

Er beweegt veel in het land van de logistiek. Daardoor heeft de sector voortdurend nood aan nieuwe kennis en expertise, niet zelden gekoppeld aan nieuwe technologie, aldus de universiteit.

Professor Robert Boute (Onderzoeksgroep Productie en Logistiek, KU Leuven en Vlerick) licht toe: ‘Met nieuwe hardware en nieuwe software kom je al heel ver. Nieuwe hardware kan bijvoorbeeld bestaan uit sensoren, die voortdurend nuttige data genereren voor wie een vloot vrachtwagens of containerschepen moet beheren. In het groeiende internet of things zijn die componenten met elkaar verbonden. Al die data – bijvoorbeeld rond locatie van je goederen, temperatuur, beschikbare ruimte – kunnen dienen om het transportproces te optimaliseren. Je moet die gegevens wel verwerkt krijgen, bij voorkeur in realtime. Daarvoor heb je dan weer forse rekenkracht nodig.’

Eind februari konden studenten en ondernemers in Zeebrugge een voorproefje krijgen van het postgraduaat Smart Logistics.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond