Deel dit artikel
-

Kwart ziekenhuizen heeft patiëntenportal

Een kwart van de ziekenhuizen in Nederland beschikt over een online portal met informatie voor en over patiënten, blijkt uit onderzoek van e-healthkenniscentrum Nictiz.

Van de onderzochte 82 ziekenhuizen hebben er 22 een patiëntenportal. Dat is nogal een breed begrip, want de ene portal is de andere niet.

Nictiz achterhaalde dat het bij 17 portals mogelijk een online afspraak te maken, bij 14 om medische gegevens in te zien, bij 6 het zorg- of behandelplan in te zien en bij 3 om zelfmetingen toe te voegen.

Van de universitair medisch centra hebben enkel Maastricht en Groningen nog niet zo’n digitale patiëntenkiosk. Maastricht lanceert zijn patiëntenplek nog voor het einde van het jaar, weet de NOS.

Zestig ziekenhuizen hebben op het moment van onderzoek geen patiëntenportal, maar bij de huidige trend zal dat aantal komende jaren afnemen. Ziekenhuizen investeren zichtbaar in, wat vanuit hun perspectieft heet, de verbetering van de dienstverlening.

Over de veiligheid van de verbindingen zegt Nictiz dat 17 Mijn-omgevingen werken met DigiD als inlog en 12 met sms-verplichting.

Op 4 oktober organiseert Emerce de jaarlijkse e-health Convention. Daar spreekt de projectleider Rosalinde Liebelt van het UMCU over het Utrechtse digitale patiëntenportal.

Foto: Dennism2 (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond