Deel dit artikel
-

Beweeglijkheid op de financiële markten goed voor BinckBank

Online broker BinckBank meldt solide resultaten over het eerste half jaar van 2015. De omzet viel vergeleken met vorig jaar 4 procent hoger uit en het aantal transacties steeg met 14 procent naar 5 miljoen. Het nettoresultaat bedroeg 16,8 miljoen.

Het resultaat uit bedrijfsactiviteiten voor Nederland in het tweede kwartaal steeg ten opzichte vorig jaar met 18 procent, van 17,6 miljoen naar 20,6 miljoen euro, grotendeels door de beweeglijkheid op de financiële markten (pdf). Dat was ook het beeld in andere landen. Nederland bleef qua groei achter bij Italië en België.

Bij het onderdeel Alex is het beheerd vermogen minder hard teruggelopen dan in het eerste kwartaal: er vloeide 74 miljoen euro weg, tegen 241 miljoen euro in de eerste drie maanden. Alex kampte met een leegloop na tegenvallende rendementen. Beleggersvereniging VEB constateerde dat de vermogensbeheerder in individuele gevallen tekort is geschoten.

BinckBank heeft het afgelopen halfjaar een reorganisatie achter de rug, waarbij Professional Services werd geïntegreerd in de Nederlandse organisatie. Ook zijn op een aantal sleutelposities nieuwe managers aangesteld.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond