Deel dit artikel
-

Rustige aandelenmarkt helpt BinckBank niet

Online broker BinckBank sluit het eerste halfjaar af met een gecorrigeerd netto-resultaat van 15,1 miljoen euro, fors minder dan de 16,2 miljoen een jaar eerder. Weliswaar toonden de markten over de afgelopen periode een stabiel beeld, maar de handelsactiviteit was ook minder groot.

De totale inkomsten over het eerste halfjaar van 2017 kwamen wel uiteindelijk 4 procent hoger uit op 75,3 miljoen (pdf).

In het eerste halfjaar van 2017 heeft BinckBank met de lancering van Binck Forward naar eigen zeggen versneld vormgegeven aan de uitrol van zijn nieuwe strategie. In Nederland is deze maand de marketingcampagne voor Binck Forward begonnen.

Zoals gebruikelijk kwam rivaal DEGIRO vrijdag ook met cijfers naar buiten. De online broker groeide naar eigen zeggen hard in het eerste halfjaar van 2017. Het aantal transacties liep op tot 6,9 miljoen. De omzet nam tot 19,3 miljoen. Zowel het eerste als het tweede kwartaal van 2017 zijn winstgevend afgesloten.

In het eerste halfjaar zijn er meer dan 50.000 nieuwe rekeningen geopend. Het totaal aantal rekeningen groeide daarom tot boven de 190.000. Wel bleek DEGIRO de beschikken over rekeningen waarop nooit een storting is binnengekomen. Na deze correctie komt het totaal aantal geopende rekeningen uit op bijna 186.000.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond