Deel dit artikel
-

eBay: twintig procent handel en betalingen per mobiel

Twintig procent van het handels- en betaalvolume op eBay en bij PayPal vinden plaats via telefoons en tablets. PayPal groeit, met twintig procent, weer aanmerkelijk harder dan eBay Marketplaces. De betaaldienst is eind volgend jaar groter dan het e-commercebedrijf.

Dat komt naar voren in de kwartaalcijfers die eBay zojuist publiceerde. Dit is een van de laatste kwartalen dat de cijfers van eBay en PayPal gezamenlijk worden gerapporteerd. In de loop van volgend jaar worden de bedrijven gescheiden in aparte entiteiten, ieder met een eigen leiding en strategie.

De kwartaalomzet steeg met 12 procent tot 4,4 miljard dollar. De nettowinst kwam uit op 673 miljoen. De winst is in lijn met de verwachting van analisten. De omzet iets minder, waardoor de koers in de handel nabeurs drie procent lager staat.

De mobiele component van handel en betalen begint significante vormen aan te nemen. De handelswaarde die eBay derden hielp realiseren steeg met 67 procent tot 14 miljard dollar, op een totaal van 63 miljard. Het betaalvolume bij PayPal bedroeg 57 miljard dollar, waarvan 12 miljard via mobiele dragers werd gerealiseerd. Het bedrijf, met 157 miljoen gebruikers, doet dit jaar naar verwachting een miljard mobiele transacties.

Over specifieke onderdelen van het bedrijf, zoals Marktplaats.nl in Nederland, doet eBay nooit uitspraken in de kwartaalberichten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond