Deel dit artikel
-

Kwartaalomzet Twitter voor het eerst boven miljard dollar

Twitter boekte in het vierde kwartaal van 2019 voor het eerst een omzet boven de miljard dollar. Dat komt vooral door groei op de thuismarkt. Daarbuiten ligt de omzetontwikkeling nog net niet stil.

Daarnaast laat Twitter een andere ‘primeur’ zien. Voor het eerst in jaren steeg het aantal dagelijks actieve gebruikers boven de twintig procent. Dat percentage lag bijna drie jaar tussen de tien en veertien procent en maakt nu een opwaartse sprong. Volgens topman Jack Dorsey komt dat volledig door verbeteringen aan het product.

Eind 2019 had Twitter dagelijks 152 miljoen actieve gebruikers (+21%), zo blijkt uit de publicatie die zojuist verscheen (PDF). Die groei komt met name van buiten de VS (Int.: +22% tot 121 miljoen, VS: +15% tot 31 miljoen (PDF)).

De omzet in het vierde kwartaal kwam uit op 1,01 miljard dollar, een plus van 11 procent. De jaaromzet steeg met 14 procent tot 3,5 miljard dollar. De nettowinst stond op 31 december op 1,5 miljard dollar.

Op de thuismarkt werd de grootste groei gerealiseerd. Daar stegen de verkopen met 17 procent tot 591 miljoen dollar. In het buitenland bedroeg de omzetgroei drie procent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond