Deel dit artikel
-

Lab voor technologie- en talentontwikkeling tussen kennisinstellingen, industrie en overheid op het gebied van AI

De TU/e heeft samen met een aantal industriële partners een nieuw ICAI-lab opgezet, onder academisch toezicht van Ivo Adan en Geert-Jan van Houtum, om de besluitvorming in productie en onderhoud met behulp van kunstmatige intelligentie te verbeteren. Het nieuwe EAISI-lab AI-enabled Manufacturing and Maintenance (AIMM) is het eerste ICAI-Lab in Eindhoven.

De TU/e heeft al enkele jaren een multidisciplinair Smart Manufacturing and Maintenance onderzoeksprogramma om betere datawetenschappelijke technieken en informatie uit complexe systemen te ontwikkelen ter verbetering van de productie en het onderhoud.

Met de oprichting van het AI-instituut EAISI van de TU/e vorig jaar en de groeiende trend om AI te gebruiken om nog geavanceerdere taken uit te voeren, is het een voor de hand liggende evolutie van het programma om het EAISI AI-enabled Manufacturing and Maintenance (AIMM) lab op te richten.

AIMM wil het onderzoek bevorderen in samenwerking met de hightechindustrie en is een samenwerking met de vier industriële partners Nexperia, KMWE, Marel en Lely. Deze bedrijven hebben een solide geschiedenis van betrokkenheid bij het ontwikkelen van nieuwe innovatieve benaderingen in hun respectievelijke industrieën en kijken uit naar een nauwe samenwerking met de TU/e.

De verwachting is dat het onderzoekslab EAISI AIMM ook een vruchtbaar startpunt wordt voor nieuwe initiatieven, zoals het ontwikkelen van online trainingen en het plaatsen van master- en laatstejaars bachelor studenten in projecten met bedrijven.

Foto TU/e

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond