Deel dit artikel
-

LBi schrijft verlies van 69 miljoen euro

Webbouwer LBi, moederbedrijf van het Nederlandse Lost Boys, boekt een verlies 69 miljoen euro als gevolg van een eenmalige afschrijving.

Het betreft een afschrijving op overgenomen bedrijven waarvan LBi door de huidige economische situatie minder opbrengsten verwacht dan eerder werd aangenomen. Het betreft een afschrijving van 68,9 miljoen euro.

Het bedrijfsresultaat was 4,5 miljoen euro en de omzet kwam uit op 33,8 miljoen euro. De omzet daalde, vergeleken met vorig jaar, met 15 procent.

De webbouwer zegt in de toelichting op de cijfers (download PDF) dat het de eerste tekenen van economisch herstel denkt te zien. Die materialiseren vermoedelijk in het eerste kwartaal van volgend jaar in de omzet. LBi ziet een algemene trend waarbij steeds meer bedrijven hun marketingactiviteiten verplaatsen naar online kanalen. Daar denkt het van te kunnen profiteren, maar maakt de kanttekening dat er sterke concurrentie is.

Analist Martijn den Drijver van SNS Securities noemt de cijfers, in Het Financieele Dagblad, ‘prima’ maar omschrijft de balans als ‘een zorgenkindje’.

De nettoschuld van LBi nam afgelopen jaar met 3 miljoen euro toe tot 28,5 miljoen, overwegend door earn out-betalingen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond